WiTS Stedenteam promoveert naar eredivisie

Dit weekend stond in het teken van de promotiewedstrijd voor het WiTS stedenteam. Na een knappe eerste plek in Poule C van 1e divisie, namen we het afgelopen zondag op tegen de winnaar van Poule B: Team Tennis Asten.

Een tegenstander van formaat, dit bleek uit de uitslagen die we de afgelopen jaren neergezet hebben tegen dit team, elke keer spande het erom. Alle ingredienten voor een spannende wedstrijd waren deze dag aanwezig.

Zaterdag stond de laatste voorbereidingstraining op het programma, in de training werd extra de nadruk gelegd op het "samen strijden". Iets wat al het hele seizoen dit team sterk maakt. De sfeer was ontspannen en iedereen was gebrand voor daags erna.

Zondag werden we om 11 uur verwacht op de banen van VTC in Best. Na een gezamenlijke warming up hadden de spelers ongeveeer een uur de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Al snel werd zichtbaar dat iedereen eager was om te winnen vandaag. Na de warm up werd de opstelling bekend gemaakt en gingen de wedstrijden van start.
In de jongste categorien ging het voorspoedig eigenlijk hebben we de hele tijd met 2 punten voorgestaan. Uiteindelijk eindigdgen de singles in 16-16. 

Ook de eerste dubbels verliepen voorspoedig, de eerste drie werden met 2-0 gewonnen, waardoor de winst erg dichtbij kwam. Er werdt van wedstrijd naar wedstrijd gekeken en set voor set werdt binnengehaald. De uiteindelijke beslissing viel in de JD 12 van Fernando en Kibo. Door het binnenhalen van de eerste set waren de benodigde 25 punten een feit. Ondanks dat de winst binnen was bleef iedereen geconcetreerd spelen wat resulteerde in een einduitslag van 27-21. Met deze uitslag promoveren we dus naar de Eredivisie volgend jaar.

Speciale aandacht deze keer ging uit naar de supporters. Ook vandaag zagen we weer veel betrokken ouders, broers en zussen langs aan de kant van de baan. Namens alle spelers, begeleiders en coaches willen wij deze supporters bedanken voor hun trouwe support van de afgelopen maanden. Ook dit heeft een bijdrage geleverd aan deze mooie prestatie. Uit deze supporters groep kwam ook het mooie initiatief om het kampioenschap te vieren. Alle spelers, begeleiders, coaches en ouders werden uitgenodigd bij fam de Rijk om het kampioenschap te vieren. Na het eten van frietjes werd er een speech gehouden door teamoudste Jim van der Veen. Hij bedankte iedereen voor zijn en haar bijdrage. Een speicaal dankword ging uit naar John en Carla de Rijk, dit omdat dat wij bij hun het kampioenschap konden vieren.

We gaan ons opmaken voor een mooi seizoen in de Eredivisie.

 

 

 

 

Ga terug