WiTS Stedenteam Kampioen 1e divisie C

Voor de laatste wedstrijd in de 1e divisie ging de reis vandaag naar Beek en Donk. Tegenstander van vandaag was Brabant Oost.

Voor ons was het een belangrijke wedstrijd de achterstand op Team Tennis Son bedroeg 25 punten, dat wilde zeggen dat gezien het onderlinge resultaat dat voor ons positief uitviel, we vandaag aan 25 punten voldoende zouden hebben voor het kampioenschap. Voor Brabant Oost was er niks meer te verliezen omdat er voor hun niks meer op het spel stond, zij konden dus lekker vrij spelen.

Alsof het zo moest zijn we hebben bijna de gehele dag een voorsprong gehad van 2 punten. Dit zou in een eindstand voldoende zijn maar de marge was dan maar heel klein. De spanning was er duidelijk en er werd gevochten voor iedere set.

De missie van vandaag was "strijden":
Strijdend ten onder of strijdend kampioen. Het werd het laatste, letterlijk om elke set werd gevochten. Met name in de ouderen categorien waar zowel Marieke als Stijn  de eerste set verloren en vervolgens vochten om de tweede set, en deze binnenhaalde.

De uiteindelijke beslissing viel in de JD 16 alle sets die we tot dan toe gewonnen hadden werden live bij elkaar op geteld en we stonden op 24. Met het behalen van de eerste set in deze dubbel was het kampioenschap een feit. Ouders, spelers en coaches waren opgelucht en blij dat we het gehaald hadden.

Aan het einde van de wedstrijd ging er speciale aandacht uit naar Marian Stofmeel. Niet altijd zichtbaar aanwezig maar iedereen weet haar te vinden heeft de organisatorische zaken altijd keurig in orde. Reden voor teamoudste Jim van der Veen om met het hele team langs Marian te gaan en haar te bedanken onder begeleiding van 3 zoenen. De dag werd afgelsloten in Pannenkoekhuis de Pier, waar onder het genot van een een pannenkoek en op de achtergrond Queen- We Are The Champions het kampioenschap goed gevierd werd.

Nu zijn we nog een stap verwijderd van de promotie richting de Ere Divisie. Op 23 maart spelen we een promotiewedstrijd tegen Team Tennis Asten. Hou deze site in de gaten voor exacte tijden en locatie.

 

 

Ga terug