Herfstkamp TOZ 2015

Op maandag ochtend vroeg verzamelden 40 kinderen van verschillende verenigingen zich bij het Scoutinggebouw Triton in Oss. Deze week stond in het teken van het herfstkamp. Naast een supergaaf kamp deden ook alle kinderen mee aan het Vivenics open jeugdtoernooi op de banen van TOZ.

Na de ontvangst bij de scouting gingen alle kinderen voor de eerste keer met de fiets naar TOZ voor de eerste training. In 5 groepen werd er 1,5 uur getraind. Na de training werd er geluncht en stonden de eerste toernooiwedstrijden op het programma. Maandag was er een speciaal dubbel event voor alle kinderen in de categorie oranje. Voor de kinderen die even geen wedstrijd hadden waren er elke dag extra activiteiten georganiseerd, zowel op als naast de baan. Kinderen konden meedoen aan verschillende tennisspellen en funactiviteiten. 

Na een dag van veel tennis stonden de kinderen weer klaar om met de fiets naar de scouting terug te keren. Daar stond een heerlijke maaltijd klaar verzorgd door de moeders van 2 deelnemende kinderen. Deze hadden in samenwerking met Puur Imro een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt. Het avondprogramma bestond uit het Grote Geldspel. Ook dit was een daverend succes.

Na een nachtje (slapen) was er 's ochtends weer ontbijt en training, in de middag waren er weer middagactiviteiten en wedstrijden. Bij terugkeer op het kamp stond er wederom een heerlijke maaltijd voor ons klaar. Het avond programma bestond uit een hueze tennisquiz. In groepen van 8 konden kinderen hun kennis van tennis testen met voor de winnende groep een leuke prijs.

Op de woensdag was het de beurt aan de kinderen in de categorie rood en oranje voor het spelen van de wedstrijden, het was mooi om te zien hoe de kinderen op jonge leeftijd al lekker fanatiek zijn met het spelen van wedstrijden. Na een dag van veel tennis en fun was iedereen uitgelaten toen we terugkeerden naar het kamp. Vanavond was het namelijk frietjes eten en zwemmen. Met z'n allen hebben we ons prima vermaakt in het Golfbad in Oss. Dat iedereeen een mooie en vermoeide dag had gehad was duidelijk te merken want al vroeg was het stil in de slaapzaal van het kamp.

Donderdag was alweer de laatste dag van het kamp. Voor een aantal stonden er nog wedstrijden op het programma en voor de kinderen die geen wedstrijden hadden waren er weer leuke activiteiten georganiseerd. Tijdens de middag stonden er voor de kinderen van het kamp geen wedstrijden gepland. Dit maakte dat alle kinderen konden deelnemen aan het ruilspel. In groepen van 8 moesten de kinderen op pad om een ping pol te ruilen tegen een zo mooi mogelijke prijs. Het team van Jeroen wist zelfs met een fiets terug te komen en zij wonnen uiteindelijk dit spel. Na afloop van deze dag keerden we om 17:00 uur terug op het kamp. Veel ouders stonden al klaar voor het inpakken van alle spullen. Rond 18:00 uur was het scouting gebouw weer leeg en waren alle kinderen weer huiswaarts gekeerd. 

En was een mooi kamp en ik zeg op naar volgend jaar. 

 

Ga terug