Handicap Toernooi Eerde

Vrijdag 20 februari werd het nieuwe seizoen afgetrapt met een gezellig toernooitje. Het was geen toernooitje waarbij echte wedstrijdjes gespeeld werden. Maar een handicap toernooi. Hierbij werden er 2 grote teams gemaakt van alle aanwezige spelers. 

De teams waren: Team Ton, en Team Doos
De kinderen moesten met hun team in een lange rij achter de tafel staan. Aan de andere kant van de tafel stond ook een team. De voorste van elk team moesten tegen elkaar een wedstrijd spelen tot de tien. Voordat ze de ballen mochten pakken en een baantje uit mochten zoeken, moesten ze eerst allebei een kaartje uit de mand grabbelen. Op dat kaartje stond de handicap. Er waren veel verschillende handicaps waardoor het lastig werd om nog te tennissen. Een aantal handicaps:
-‘Leg je linker hand op je rechter oog’
-‘Leg je rechter hand op je hoofd’
-‘Je moet op je knieën tennissen’
-‘Als je de bal raakt moet je springen’

Er zaten ook 2 handicaps tussen waarbij je jezelf en de tegenstander aan het lachen kreeg.
Zo moesten ze bij iedere bal die ze raakte zo hard mogelijk schreeuwen: ‘DE COEVERING’, dit was niet heel erg moeilijk maar de andere schreeuwhandicap: ‘IK BEN EEN AAP’ werd erg om gelachen door de kinderen maar ook door de ouders en de trainers.

Elke keer dat je een wedstrijdje had gewonnen moesten de kinderen bij winst een bal in de ton of in de doos doen. Zo konden we aan het eind de ballen tellen, zo wisten we welk team had gewonnen.

Na een uur gespeeld te hebben gingen naar binnen voor een glaasje ranja en een zakje chips. Na de pauze werden er nieuwe teams gemaakt, en kwam er nog een regel bij. Nu moesten de voorste van elk team niet alleen een kaartje grabbelen maar ook dobbelen. Het aantal dat je gooide met de dobbelsteen was de stand waarop je moest beginnen. Zo werd het nog lastiger om te winnen, handicap+beginstand.

Het was een leuk toernooitje waarbij de trainers Jeroen Reijnen en Patrick Hermans ook erg genoten hebben!

Ga terug