Dag 8 Kamp Zeist

Dag 8 Kamp Zeist.

Zo tegen het eind van de week Zeist vraag ik me af of de inspiratie nog bovenkomt. De weinige uurtjes slaap tekenen ons allemaal en ook de schone kleren en de droge handdoeken beginnen op te raken.. Het mooiste te zien aan de hoeveelheid was op onze waslijnen. Voor diegene die geen plek meer heeft aan de waslijn is er plek om de scheerlijnen.

Kamp Zeist heeft gisteren afscheid moeten nemen van een aantal spelers. Marieke, Kristiaan, Loek en Daan zijn of uitgespeeld of geblesseerd. Nu draagt de last van de teamspirit op 11, er is dus geen enkele mogelijkheid meer om te wisselen, hier moeten we het mee doen. Het vertrouwen is groot en we zullen het halen. Zaterdag is de dag van de halve en zelfs sommige kwartfinales. Een telefoontje met Piet Paulusma leert mij dat we het droog houden, althans het grootste gedeelte van de dag> Bedankt piet, mijn matras te drogen leggen was geen goed idee. Aangezien deze voorspeller ook elk jaar een Elfstedentocht voorspelt heb ik besloten hem niet meer te geloven.

Van dag is D-Day. Er komt geen invasie want het strand is hier te overzichtelijk en de Duitsers hebben de focus voornamelijk op het voetbal. Nee D-day staat in Zeist voor Delisse – Day. Bram staat voor een kwartfinale partij in de HE4, de andere telg van de Osse familie Anke moest het in de halve eindstrijd waarmaken in de DE 6. Praktisch op dezelfde tijd stonden zij op de baan, Kamp Zeist had dus voldoende beweging van baan naar baan. Spannend was het. Anke moest diep in de derde set haar meerdere bekennen, helaas stopt het hier voor haar. Bram ging het beter af, na een straffe eerste set die hij met 6-1 verloor herstelde hij zich en sleepte de 2e en de 3e set binnen. Op naar de halve die later deze dag gepland stond. Op de blauwe canadian ten baan stond Bram op 3 uur tegen een sterke tegenstander. Op 6-1 en 3-1 achter brak de hel los in Zeist. Een wolkbreuk waar de boeren blij mee zijn na maanden van zon,  kamp Zeist is minder goed gestemd. Bram mocht zijn wedstrijd indoor voortzetten in de hal aangrenzend aan het Shot terrein. Bram vloog er vol in om zijn achterstand goed te maken, maar helaas in de tie-break van de 2e set moest ook hij zijn meerdere bekennen. Als we de balans nu opmaken hebben we in ieder geval de finale gehaald in 1 onderdeel. Morgen om 11:00 uur staan Jim in Julia in de finale GD 5. Bram en Esther staan om 15:00 uur voor hun laatste poulewedstrijd, als ze deze winnen, winnen ook zij de GD4.

Het avond programma bestond uit een uitstapje naar Utrecht. Een potje lasergamen en een drankje op het terras ging ons de avond doorbrengen.

Ik heb gevoetbald, koekenpantennis gedaan, touch gespeeld, beachtennis en lasergamen. Ik kom erachter dat ik voor al deze pre-olympische sporten niet in de wieg ben gelegd. Beter gezegd “ik kan er geen pepernoot van”. Gelukkig schroom ik enige zelfspot niet. Toch ben ik trots op mijn prestaties als column schrijver en gitaar en zangkwaliteiten.

Op het moment van schrijven is gaat de HE1 de baan op en hebben net Jim en Julia de GD 5 gewonnen. Samen met enige ouders drinken we een kopje koffie en evalueren we de week. Op vrij officiële manier worden Patrick en ik bedankt voor de week begeleider. Patrick en ik zich zijn zichtbaar ontroerd. SUPER BEDANKT ALLEN!. We gaan ons opmaken voor de laatste partij van WITS.

Dit betekent op dat de pen bijna, maar nog niet helemaal leeg is.
Vanuit een bewolkt Zeist zeg ik tot morgen.

Ga terug