Dag 6 Kamp Zeist

Dag 6
Het is weer even geleden maar deze morgen loop ik mijn tent uit en heb ik geen nat gras aan mijn voeten kleven, hoef ik niet 1,5 liter water van mijn tent af te schudden en hoef ik niet te rennen naar de douche. Kortom het is droog. Beter nog het zonnetje schijnt over Kamp Zeist en de tempratuur begint aardig op te lopen. Iets waar we allen lang (red: lees 2 dagen) naar uit hebben gekeken.
Deze ochtend staat in het teken van drogen, met man en macht wordt een plekje bemachtigd op de geïmproviseerde waslijnen om alles wat is natgerend droog te krijgen. En met resultaat, nog voor het ontbijt is Kamp Zeist omgetoverd tot een veredelde wasserette maar dan zonder wasmachines.

Zoals ook van Gaal zijn spelers af en toe een dagje rust gunde, werd de training vandaag geschrapt van het programma. Iedereen moest nog bijkomen van de avond van te voren, de verloren halve finale van Nederland. Wellicht dat we morgen weer achter gesloten deuren trainen, al wordt dit wel een uitdaging.

Een dag zon betekent in Zeist  spelen op gravel. Met name Bob van der Veen kon niet wachten op zijn eerste volledige partij op gravel te spelen. De dag begon met een HD 5 van Thomas en Nic. Onder luide support verloren zij helaas. Toen het echt warm begon te worden moest Bram Delisse de baan op voor de HE4. Bram is topfit en gebruikte gister zelfs de rust van het Nederlands elfstal om nog even bij te slapen, op tijd rusten loont Bram ging vrij easy een ronde verder. Marieke Stempher maakt volgens mij ’s nachts stiekem een rondje langs haar tegenstanders van de volgende dag, dit om ze angstig te maken,  net als in de dubbel kreeg ze weer een walkover waardoor ze na haar bye zonder te spelen ineens in de halve finale staat. Kristian de Rijk maakte zijn opwachting in de HE5 3e ronde, dit bleek voor Kris helaas het eindstation. Kamp Zeist en Shot open zijn keihard, ze wachten op niemand en verlies is terug naar de tent, de waarheid is hard. In de dubbels ging het beter vandaag, zowel Bram en Esther, Thomas en Daan en Danique de Daan wonnen hun partijen. Het wordt nog een paar uurtjes wachten voordat Anke Delisse haar opwachting mag maken in de DE6. Ze stond om 18:30 uur helemaal klaar om eindelijk te beginnen. Om een of ander reden werd de wedstrijd last minute nog verzet naar vrijdag, de hele dag er naar uit kijken en dan niet spelen.
Bob van der Veen is inmiddels hard op weg om zijn status als allrounder waar te maken, zijn eerste echte gravelpartij in de HE6 werd knap gewonnen. En hij staat nu in de kwart finale.

Er is veel vraag naar een bepaald persoon in het verslag, door zijn afwezigheid in het toernooi heeft hij tot op heden nog geen nieuwswaarde gehad, wat betreft wedstrijden dan. Uiteraard is deze persoon druk met boodschappen, trainingen en wedstrijdbesprekingen. Onze hoop ging uit naar de GD1 waar hij zijn opwachting ging maken. Helaas door teveel inschrijvingen ging deze categorie niet door, ik wist niet dat dat kon. Ik heb het natuurlijk over Kampleider Patrick van Lokven, hij die heel de week zorgdraagt voor de organisatie, man man man wat een talent. Gisterenavond maakte hij zijn opwachting tijdens het Beachtennis. Ongeplaatst met mixmaatje Marieke liepen zij de ene naar de andere tegenstander voorbij, niet moeilijk als je zo’n grote passen kan zetten als Patrick. Ze schopte het uiteindelijk tot de finale maar deze werd helaas verloren. Al schrijvende besef ik me dat het al met al een behoorlijke taak is om alle touwtjes in handen te hebben en houden. Namens alle spelers wil ik nu dan ook Patrick een pluim geven voor deze week. Nu maar hopen dat het nog 3 dagen goed gaat.

De dag van vandaag dag 7:
12:15 uur GD 5   Anke en Hans tegen Jim en Julia
De eerste echte WITS confrontatie
12:15 uur HD 5   Loek van der Linden en Kristian de Rijk
13:45 uur HE 3   Bram Delisse
15:30 uur GD 5   Daan en Danique, tegen de winnaars van de 12:15 partij
18:30 uur HE 6   Daan Mulder
18:45 uur DE 6   Anke Delisse
21:30 uur DD 4   Eshter en Danique


Kortom reden genoeg om vandaag de wagen richting Zeist te sturen.
Op naar een vruchtbare dag.

Note van de redactie
Ik ben benaderd door het AD voor het schrijven van een dagelijkse column. Dit heb ik helaas moet weigeren, dit kan ik de trouwe lezers van het verslag Kamp Zeist niet aandoen. Zonde maar First things First, er komt vast nog wel een aanbieding voorbij.

Ga terug