Dag 7 Kamp Zeist

Dag 7

Het weekend staat voor de deur en kamp Zeist ontwaakt langzaam. De regen van de afgelopen dagen heeft plaats gemaakt voor een zonnetje en alles wat nat was heeft lekker kunnen drogen. De stemming is onverminderd goed, het slechte weer heeft ons niet klein gekregen. Terwijl ik dit schrijf is de vrijdag al voorbij en laat ik langzaam de inspiratie van gisteren binnenkomen. Want er is weer veel gebeurd gister. Eerst maar even het tennis, hoe kan het ook anders.

Rond het middaguur stond de eerste WiTS confrontatie op het programma. Anke en Hans traden in de kwart finale van de GD 5 aan tegen Jim en Julia. Deze laatste trokken aan het langste eind en wonnen met 6-3 6-2. Jim begint zo langzamerhand een behoorlijke angstgegner voor Hans te worden. Het afgelopen jaar hebben deze 2 in verschillende combinaties tegenover elkaar gestaan en telkens was Jim de winnaar. Hans heeft een missie………. Ooit komt het goed. Op dezelfde tijd stonden de mannen van HD5 Kristian en Loek in hun partij op baan 9. Waar de eerste set vrij eenvoudig hun kant op ging knakte er daarna iets want de opvolgende sets werden met 6-1 6-1 verloren. Daar waar gestreden wordt vallen er slachtoffers en naar mate het toernooi vordert wordt de spoeling van onze spelers in het schema dun. Mede ook omdat het niveau erg sterk is. Natuurlijk is winnen voor de korte termijn altijd mooi, maar zeker het leren voor de lange termijn behoort zeker tot de doelstelling van deze week en daar komen de spelers in voldoende mate aan toe.

Onze topfitte Bram stond vandaag in de HE3, gelukkig heeft Bram voldoende shirtjes bij en is hij zo is gebleken een echte huisman in spe. Zijn handwas kwaliteiten zijn bijzonder, zelfs de wastube houdt hij in zijn vertrouwde semi westerngreep, en met de touch van Federer hangt hij zijn wasgoed aan de door hem opgehangen waslijn. Maar goed ook want om de 7 games wisselt hij van shirt omdat het aan zijn lijft vastplakt. Ondanks deze tactische moves kon Bram het niet maken in de HE3.

Zit u lekker? Naar ga er dan maar eens goed voor zitten. Want we maken ons op voor de partij van de dag. De halve finale GD 5 waarin de familie Mulder tegen over elkaar staan. Jim samen met Julia Mulder en Danique samen met Daan Mulder. Een onderlinge strijd die al jaren niet meer heeft plaatsgevonden. Deze wedstrijd bleek zo bijzonder dat zelfs alle moeders hier bij wilde zijn. Als de meisjes van K3 zaten ze vlak langs de baan te genieten van deze onderlinge strijd. Daar waar Daan erg relaxed oogde was de spanning bij Julia duidelijk zichtbaar. Het werd een strijd tot diep in de derde set, uiteindelijk wonnen Julia en Jim. Hoe groot de strijd ook was op de baan, nog geen 2 seconde na de wedstrijd was de familieband toch sterker, want arm in arm wilde de moeders dit moment natuurlijk vereeuwigen.
In de HE6 en DE6 maakten rond etenstijd Daan en Anke nog hun opwachting. Daan had vermoedelijk allles al gegeven tijdens de Clash of de Mulders, zijn partij ging helaas verloren. Voor Anke was dit haar langverwachte wedstrijd in de dames enkel. Lang duurde het niet want zij won met 6-2 6-1 en maakt haar opwachting in de halve finale. Als laatste kwamen Esther en Danique nog in actie in de DD 4. Tegen 2 tegenstanders van formaat legde zij het in de derde set af.
Ik had mezelf beloofd het vandaag kort te houden, lekker gelukt Hans. Maar ja het thuisfront wil ook graag weten hoe het met de pupillen vergaat.

Vrijdagavond staat de gebruikelijke feestavond op het programma, dit jaar met een heuse Voice of Shot competitie. Eindelijk een kans voor Hans om te laten zien dat hij meer kwaliteiten heeft. Met een gedeelde 1e plaats werd hij de Voice of Shot. De rest van de vrijdagavond moet ik helaas in de koelkast zetten dit omdat de stroom van mijn laptop onder de 10% kom. Dit houden jullie tegoed, denk ik.

Ik hoor:  “Anke Delisse melden bij de  wedstrijdleiding “. Ik hou het hier voor gezien want de gaan “JUICHEN” voor Anke en hopen op een mooie finale plaats. Tabee!

Ga terug