Dag 4 en 5 kamp Zeist

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HET IS ONS NIET GELUKT.
Onze harten doen pijn, onze spieren ook. Op een enkele uitzondering na is niemand meer te verstaan omdat we ons te druk hebben gemaakt met juichen. JUICHEN!!! Dat deden we maar tevergeefs, we zijn niet door naar de finale. Een nachtje verder denk ik terug aan het WK en ik moet zeggen dat trots ben. Trots op een team waar we niks van verwachten maar waarmee we de laatste 4 haalden. Een mooie leerschool voor alle sporters, echte teamspirit en gewoon je best doen en je kunt een heel eind komen, ook al ben je wellicht de mindere partij.

Gisteren was een weer een regenachtige dag op Kamp Zeist. Dit vergde zoveel organisatie dat het typen van het verslag van dag 4 even op het tweede plan kwam te liggen. Excuses aan alle trouwe lezers ik maak het vandaag goed met een extra lang verslag van dag 4 en 5. Dit zeggende zit ik met mijn hoofd tussen een plant, laptop heeft ook stroom nodig en de enige plek waar dit op dit moment kan is op een plantenbak. Ik ruik de natuur en het gemorste bier van gisterenavond door elkaar heen. Een mooie inspiratiebron lijkt me, daar gaan we.

Dag 4

Inmiddels ben ik erachter, ook weergoden gaan met vakanties. Hun vervangers zijn echt een stelletje amateurs. Dat ze niet een lokaal plekje regenvrij kunnen maken, boven baan 3 en 4 bijvoorbeeld. Maar helaas het is Kamp Zeist niet gegund, we moeten terug naar de basis van het echte camping leven. Roeien met de riemen die we hebben. Roeien kan hier over praktisch alle banen en de riemen hebben we nodig om onze tenten enigszins droog te houden.

En dan het tennis. Gelukkig kunnen we uitwijken naar een aantal tennishallen hier in de buurt zodat alles verkort gespeeld kan worden. Bram begon nog wel op gravel maar eindigde in de hal. Helaas verloor Bram de tweede ronde van de kwalificatie HE1. Dit gold ook  voor Thomas Delhez in de HE6 hij begon op het blauwe gravel en verloor ook in de hal. De gebroeders van der Veen hebben de schoenen niet vies gemaakt vandaag. Zij mochten beide starten op de indoor. Ook hun was de winst niet gegund.  Bram stond klaar voor de start maar een walkover maakte dat hij weer terug kon naar zijn tent.

Bij Shot was het Boris Becker dag, en dat betekende voor het eten “Schnitzel met friet” , daar waren we na deze dag met regen echt aan toe. Vooraf aan het toernooi had iedereen de dinsdagavond afgeblokt voor een gezamelijke activiteit. Dit omdat je daar door ieders wisselende schema niet aan toe komt. OP het menu stond Lasergamen, echter bleek gedurende de middag niet te kunnen omdat het simpelweg dinsdag niet open is. Na een lange  vergadering werd overgegaan op een spelletje 30 seconds een en wedstrijdje  Brazilie – Duitsland. POOOOEEEEEHOOEEEE wat kregen de Brazilianen een pak slaag zeg.

Dag 4 loopt op het einde met nog steeds donkere wolken boven kamp Zeist. We hopen “oprecht” op een droge dag morgen maar de vooruitzichten zien niet gunstig. IK denk dat we nog een dag moeten proberen de boel droog te houden. Maar met 15 ervaren kampeerders, in ieder geval na deze week moet dat lukken,

Dag 5
’s morgens wordt ik wakker en ik hoor het tikken op de tent, dat kan niet veel goeds betekenen. iK doe mijn rits van tent open en ja hoor, het regent nog steeds. Banen staan plank en ik zie de mensen van de wedstrijdleiding druk in de weer om iedereen een droog onderkomen te geven. Gelukkig voor Kamp Wits vallen het aantal wedstrijden mee zodat er tijd is om de geplande activiteit van gisterenavond vandaag overdag te doen.  Het plan is af te reizen naar Flevoland, Zeewolde om precies te zijn. Daar is een indoor zwembad en kunnen we de regen even doen vergeten. Met speciale dank aan Floor van de wedstrijdleiding die haar bolide inclusief kinderzitje voor Loek van der Linden, beschikbaar  stelde zodat we ook konden gaan.

Even dachten we voltallig te kunnen gaan, echter toen kregen we bericht Bram als Lucky Loser van de kwalificatie toch was toegelaten tot het hoofdschema van de HE1. Hij bleef dus als enige over. Met deze partij stonden er slechts 4 partijen voor WITS op het programma. In de GD5 maakte Anke en ondergetekende hun opwachting, zij wonnen.  De HE1 bleek voor Bram net een maatje te groot, tegenstander was op alle fronten beter, bram verloor maar is een ervaring rijker. En dan de man die het beste kan omgaan met de wisselende omstandigheden, zich ingeschreven heeft voor een Gravel toernooi maar naast trainen op bijna elke ondergrond heeft gespeeld behalve gravel, ik heb het over de man van de Super Tie Breaks BOB VAN DER VEEN. Het eerste wedstrijdje op gravel moet nog komen maar voorlopig ziet er voor Bob in de HE6 nog goed uit. Alle respect voor deze allrounder. Ook Bram maakt dit toernooi veel indruk de ene na de andere walkover vliegt hem om de orde, zonder in de namiddag nog aan de bak te komen rolt hij in alle drie zijn onderdelen zomaar het volgende rondje in.

Een man is nog helemaal niet aan bod gekomen en dat was hem met name zelf opgevallen. De jongeman die nog helemaal niet aan tennis is toegekomen, Daan Mulder. Maar vandaag (red: lees donderdag) mag hij in ieder geval twee keer aan de bak. Daan hierbij je vermelding in het verslag.
Voor een analyse van de wedstrijd van Oranje, verwijs ik naar twee dierbare collega’s van mij. Willem van Hanegem en Hugo borst doen in het AD uitgebreid verslag over de match. Dat ga ik dus niet beter doen.

Mijn tent staat op een kier en ja, ja, ja, ja het zonnetje is eindelijk gaan schijnen, de weergoden hebben mijn gebeden gehoord. Vandaag dus weer een dag gravel, waar we uiteindelijk voor gekomen zijn. Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:

12:15 uur HD 5  Thomas Delhez en Nic Kroot
13:30 uur HE 4 ` Bram Delisse
15:30 uur DE 5  Marieke Stempher
16:45 uur HE 5  Kristian de Rijk
17:00 uur GD 4  Esther Hermans en Bram Delisse
17:00 uur HD 6  Thomas Delhez en Daan Mulder
18:30 uur DE 6  Anke Delisse
18:45 uur HE 6  Bob van der Veen
21:30 uur GD 5  Danique de Rijk en Daan Mulder

Een vol programma dus, voel allen vrij om ons aan te komen moedigen.
Morgen maar gewoon een verslag van dag 6, kijken wat de pen brengt.

Ga terug