Dag 3 Kamp Zeist

Dag 3 Kamp Zeist

Man, man, man. Je hebt tennispartijen en je hebt tennispartijen maar deze….. man man man. Op de dag dat Oranje afreist naar Sao Paolo is kamp Zeist toe aan dag 3. Het enige verschil is het onderkomen. Van Gaal en co slaapt in het luxe Pullman Ibarauera Hotel en wij moeten het doen met onze eigen primitieve kampementen. Alles heeft zijn charme.

Dag 3 stond bol van de mooie tenniswedstrijden. In de ochtend werd er gestart met de kwalificatie HE1/DE 1. Onder de Wits spelers hadden we een aantal deelnemers. Julia, Esther en Marieke voor de dames en Bram, Kris en ondergetekende voor de heren. Voor iedereen was het een leerzaam potje, alleen voor allemaal anders uitgelegd. De een heeft nog veel stappen te maken, de ander was kansloos en voor de meeste was het close. Als we de eindstand opmaken is Bram Delisse de gelukkige met winst in de 1e ronde. Een knappe prestatie want zijn tegenstander stond 169 van Nederland. Tijdens het tikken van dit verslag staat Bram op de baan voor zijn 2e ronde. Hij heeft het zwaar.

In de middag arriveerde de laatste deelnemers aan Kamp Zeist. Nic Kroot en de geblesseerde David Gruntjes. Deze laatste heeft geleerd dat fysieke arbeid voor hem nog niet is weggelegd, op een spijker trappen zorgt voor hem dat hij niet meer in actie komt deze week. Ff wisselen Pietertje.

Later op de dag stonden er nog veel WiTS spelers op het gemalen baksteen. Dat het niveau hoog is blijkt uit onze medaillespiegel, die tot op heden nog negatief is. Ondanks dat is de sfeer buitengewoon en worden en mooie potten gespeeld die veel leermomenten opleveren en dat is uiteindelijk ook een van de doelstellingen lerend beter worden.

Meest opvallend is nog de winst van Nic en Thomas. Naar het luid hebben zij een mooie deal kunnen sluiten met de wedstrijdleiding om zo laat mogelijk de baan op te gaan. Zij hadden in dubbele zin een tegenstander van formaat, groot in tennis maar klein in lengte. De jongen was 13 jaar en voor hem was 22:30 uur eigenlijk te laat. Dit was niet te zien aan zijn tennis, man man man wat een talent. Met steady tennis en bij vlagen sublieme ballen werd deze pot mooi binnen gehaald en rollen zijn zomaar de 2e ronde in. Iets wat eerder op de avond Jim en Hans niet gelukt was.

Het avondprogramma bestond uit Spaghetti Bolognese en een toernooi op touch. Jimbo Touch van der Veen deed zijn naam eer aan met het mooiste punt van het Toernooi, helaas waren alle iphones leeg dus er zijn geen beelden van. Jim hij staat voor altijd in ons geheugen. Tot slot van dag 3 was er een JAM sessie en onze zangkwaliteiten maar ook die van de wedstrijdleiding komen niet boven onze tenniskwaliteiten uit.

We maken ons op voor dag 4, en dit voorspelt niet veel goeds. KNMI en KNLTB zijn geen vrienden vandaag, er komt regen…… veel regen richting Zeist. Wij zijn er klaar voor, onze tenten ook??
Voor alle supporters nog even de wedstrijden van WiTS van vandaag op een rijtje:

10:30 uur HE1 kwalificatie Bram Delisse
15:15 uur HE 5    Bob van der Veen
15:30 uur HE 4   Jim van der Veen
15:30 uur HE 6   Thomas Delhez
16:45 uur HE 3   Bram Delisse
16:45 uur HE 4   Nic Kroot

Ga terug