Afsluiting Stedenteam seizoen 2014/2015

Afgelopen zondag stond de laatste wedsstrijd voor stedenteam WiTS 1 op het programma, en geen onbelangrijke. Deze wedstrijd was net zoals vorige week zondag voor stedenteam 2 een rechtstreeks degradatieduel. Er moest maarliefst met 28-20 gewonnen worden om handhaving in de ere divisie veilig te stellen.

De dag begon voortvarend, in de eerste partijen hadden we direct een kleine voorsprong. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden en na de singles stonden we ongeveer gelijk. De dubbels moesten de doorslag geven. Ook hier werd er gestreden om elk punt maar trokken we uiteindelijk aan het kortste eind. Met een einduitslag van 22-26 voor Bastion was degradatie een feit.

Ondanks de degradatie kunnen we terugkijken op een mooi seizoen. Spelen op het allerhoogste niveau is zwaar maar tegelijkertijd ook erg leerzaam. Veel van onze spelers werden geconfronteerd met tegenstanders van formaat, soms zelfs spelend in de nationale top. We mogen dus niet klagen wat betreft het leerproces wat onze spelers hebben doorgemaakt.

Aan het begin van dit seizoen hebben we een aantal spelers welkom geheten binnen het stedentennis. Er waren nieuwe gezichten in Team 1 en Team 2. Maar aan het einde van het seizoen is er ook altijd een afscheid, afscheid van een speler die volgend jaar vanwege zijn leeftijd niet meer mee mag spelen in het team. Afgelopen zondag nam Jim van der Veen afscheid van het stedentennis. Twee jaar was hij de teamoudste en dus vaandeldrager van het stedenteam. Zoals hij dat als teamoudste al vaker gedaan had. nam hij het woord om het team voor de laatste keer toe te spreken.

Niet alleen Jim van der Veen werd in het zonnetje gezet. Naast begeleider Hans Kenens en initiatiefnemer van het WITS stedenteam Bob Witsiers was er speciale aandacht voor Geert en Marian Stofmeel. Deze twee zetten al jaren ziel en zaligheid in rondom het stedentennis. Marian achter de tafel voor alle administratieve zaken, Geert voor alle operationele zaken zoals opstelling en coaching.

Om het seizoen op een mooie manier af te sluiten werd er 's avonds met beide teams pannenkoeken gegeten en gebowld. Het werd een leuke en gezellige avond waarbij ouders en begeleiders ook aanwezig waren.

Namens WITS tennis willen wij iedereen die betrokken is geweest bij het stedentennis bedanken. Wij kijken uit naar volgend seizoen.

Ga terug