Dubbel Clinic Boekel

door Bob Witsiers

Om 16 uur verzamelde zich 25 jeugdleden van TC Boekel voor de dubbelclinic. Na een gezamelijke warm-up werd er in 4 groepen van gelijk niveau getraind. Op 6 banen werd er lesgegeven. Het eerste uur van de clinic stond voornamelijk in het teken van techniek. In het tweede uur werd er aandacht besteed aan de tactiek in het dubbelspel.

Onderwerpen die voorbij kwamen waren: het netspel, aanvallen en verdedigen, met z'n tweeen naar het net, de lob enz.  Langs de kant stonden vele ouders aandachtig te kijken naar hun kinderen, en uiteraard ook mee te luisteren naar de gegeven aanwijzingen.

Tussen de lessen door had elke groep 15 minuten pauze om wat te eten en te drinken in de kantine. Dit werd verzorgd door de vrijwilligers van de jeugdcommissie die goed vertegenwoordigd waren.

De Clinic werd afgesloten met een service training waarna iedereen wedstrijden tegen elkaar kon spelen, dit om het geleerde van de clinic direct in praktijk te brengen.  Iedereen ,ouders, kinderen, vrijwilligers en de trainers waren erg enthousiast over de middag en avond, om 19 uur was de clinic ten einde en ging iedereen huiswaarts.

Ga terug